Turven

Turfjes zetten voor de dingen die je wilt tellen. Voor wie het niet kent: 'hekjes' maken.
Iedere keer 4 verticale streepjes en dan het 5e er dwars doorheen. Ieder hekje is 5 punten, zo kun je later razendsnel zien hoeveel streepjes je hebt gezet.

Als je meerdere dingen turft, zoals de acties tijdens een volleybalwedstrijd, gaat het natuurlijk ook wel een keer mis. Een streep in het verkeerde vak. Ik zet er dan een punt boven, dan weet ik later dat ik 1 streep minder moet tellen:

Voor je begint met turven is het goed om na te denken wat je wilt turven.
Misschien vind je het prettig om iedere wedstrijd iets anders bij te houden. De ene week de aandacht op de service en de wedstrijd erna de blokkering in de gaten houden. Of misschien kijken waar de tegenstander de punten scoort. Of wie er bij hen minder goed staat te passen. Of ....
Best veel, wat je wilt bijhouden.

Als je internationale wedstrijden kijkt zie je tijdens de setwissel vaak van die prachtige overzichten. Hoeveel procent de aanvallers scoren. Het aantal servicefouten en veelal zefs een afbeelding van het veld, volgeprikt met spelden voor de posities waar de service landde. Maar daar zit dan ook een hele batterij mensen rond het veld die dat allemaal bijhouden.
De coach heeft een oortje in, waarmee hij voortdurend kan worden gevoed met actuele informatie. En terwijl wij naar die overzichten zitten te kijken heeft de coach dezelfde informatie al op papier. Zoals gezegd: dankzij een hele horde hulptroepen. Maar wij, gewone stervelingen, wij doen het alleen of hebben met een beetje geluk een assistent op de bank. In de bevoorrechte gevallen misschien zelfs twee assitenten. Maar dan nog is het onmogelijk om zoveel informatie 100% nauwkeurig bij te houden.

Maar als je nou eens in je eentje, op niet meer dan één A4-tje per set, alle belangrijke dingen kon bijhouden? Toegegeven, als je alleen bent is het niet wenselijk je aandacht te moeten richten op het turven van alle acties. Maar met de inbreng van een welwillende vrijwilliger en een beetje hulp van Volleybaldingen kun je toch een eind komen.

Zo meteen volgt er een link naar een pdf met uitgebreide informatie over deze toepassing, maar eerst nog twee dingen:

  1. Een groot deel van de waarde van je turfjes zit in de analyse van de wedstrijd. Achteraf dus. Maar ook tijdens de wedstrijd kun je met een snelle blik al conclusies trekken. In mijn omgeving komen spelers tussen de sets ook vaak even kijken naar de resultaten. Sommigen peppen zich daar enorm door op.
  2. Volleybaldingen zou weinig toevoegen als je alleen een sjabloon krijgt met acties die je kunt turven. Dus lees na dat A4-tje even verder, wat je er (na de wedstrijd, als je thuis rustig achter de pc zit) allemaal mee kunt.

Voor een compleet overzicht van 'wat je met deze toepassing kunt', klik hier of op de knop.

Alles over Wie scoort

Zelf proberen

Ik heb een demo online gezet. Die kun je met de knop hieronder downloaden.

Demo Wie scoort

Bonus

De toepassing Wie scoort kan worden besteld met een bonus.
Naast de overzichten die Excel automatisch genereert heb ik een aantal werkbladen gemaakt om verder te kijken dan de anlyse van één wedstrijd.

Voor de bonus-werkbladen is een beetje actie van de gebruiker nodig omdat ik niet weet waar (en onder welke bestandsnaam) je analyses straks worden opgeslagen. En Excel geeft foutmeldingen als die bestanden er (nog) niet zijn.

Maar met een geringe inspanning completeer je de analyses die Excel genereert met een drietal overzichten met totalen over meerdere wedstrijden.

Alles over de Bonus

De kosten

Voor het gebruik van deze toepassing wordt een bedrag van € 25,00 per team, per seizoen in rekening gebracht.
De bonus kost slechts € 2,50.
Bij aanschaf van meerdere toepassingen wordt een aantrekkelijke korting verleend.
Zie de pagina kortingen, voor uitleg en een overzicht.

Klik op de knop om naar het bestelformulier te gaan.

Bestelformulier