Wh​at if ....

Zodra de laatste vuurpijlen zijn afgeschoten en de spijt van alle oliebollen, kerstkransen en gevulde kalkoenen knaagt, maken we ons op voor de tweede helft van de volleybalcompetitie. Voor een enkeling gaat het al nergens meer om, maar voor velen beginnen nu de spannendste maanden.

Sommigen moeten vrezen voor degradatie. Anderen rekenen op een plek bij de bovenste vijf en misschien wel …. 
Bij welke categorie je ook hoort, de kans is groot dat je de concurrentie nauwlettend in de gaten houdt en ieder weekend voortdurend een app opent om te zien of er al uitslagen bekend zijn. En mogelijk ga je ook het programma bekijken om voorspellingen te doen over uitslagen en de daaraan gekoppelde ranglijst. De naaste omgeving snapt er soms geen bal van dat je zo druk bent met ‘een simpel spelletje’ en verdiept zich liever in een levensechte soapserie. Wij, volleyballers in hart en nieren, wij kijken uit naar een spannend slot van de competitie, maar als het zo ver is zijn we liever al in maart zeker van behoud of, liever natuurlijk, de titel. Dat scenario is echter niet voor velen weggelegd en dus zitten we in februari/maart te rekenen en what-if-voorspellingen te doen. Als A van B wint en C verliest van D dan moeten wij thuis van E winnen en uit ten minste 1 set pakken van F om …. 
1 wedstrijd voor het einde wel te overzien, maar in februari veel te complex. En dus heb ik een standenvoorspeller gebouwd in Excel.

Wat de standenvoorspeller doet

Precies wat de naam doet vermoeden: hij voorspelt de stand. Of beter: hij laat zien wat de stand wordt als de uitslagen die jij invoert blijken te kloppen.

Je kunt op ieder moment in de competitie de standenvoorspeller invullen. Net als in de standen die de Nevobo publiceert worden wedstrijdpunten toegekend op basis van de uitslag. En er is een werkblad waar de stand wordt getoond in de juiste volgorde. Dus het team met de meeste punten bovenaan.

Overigens: de standenvoorspeller gaat uit van wedstrijden van 4 of 5 sets. Het is denkbaar een uitvoering te bouwen voor competities waar de wedstrijd bij 3-0 eindigt.

Alle informatie

Er is een pdf met alle informatie over de standenvoorspeller. Die vind je met de knop:

Alles over de standenvoorspeller

En natuurlijk is er ook nu weer een demo, zodat je zelf kunt proberen wat deze toepassing voor je kan betekenen:

Demo Standenvoorspeller

De kosten

Voor het gebruik van deze toepassing wordt een bedrag van € 10,00 per team, per seizoen in rekening gebracht.
Bij aanschaf van meerdere toepassingen wordt een aantrekkelijke korting verleend.
Zie de pagina kortingen, voor uitleg en een overzicht.

Klik op de knop om naar het bestelformulier te gaan.

Bestelformulier